Cateringmedewerker
Cateringmedewerker

Als cateringmedewerker verzorg je het eten en de hapjes op allerlei feesten en evenementen. Daarnaast is de catering vaak verantwoordelijk voor de drank, het servies en de decoratie. Met de klanten overlegt de cateringmedewerker van te voren wat hun wensen zijn en maakt daarbij een kostenplaatje. De cateringmedewerker is zelf verantwoordelijk voor de uitwerking van deze ideeën en zorgt dat er een draaiboek klaarligt voor het feestje. Vervolgens onderhoudt hij of zij de contacten met leveranciers en verhuurbedrijven en neemt eventueel extra personeel aan. Op de dag zelf zorgt de cateraar dat alles vlekkeloos verloopt, als er iets misgaat is de cateringmanager verantwoordelijk. Wie later graag aan de slag wil als cateringmedewerker, kan het beste een horeca-opleiding op hbo-niveau kiezen.

Congresmedewerker
Congresmedewerker

Jaarlijks worden in Nederland en daarbuiten vele honderden congressen georganiseerd. Er zijn heel wat bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van congressen of andere events. Congresmedewerkers helpen mee in de voorbereiding van een congres, de uitvoering en de afwikkeling. Een congres is geslaagd als zowel de opdrachtgevers van een congres als de bezoekers het congres als geslaagd ervaren. Op de dag(en) van het congres moet alles kloppen. Er gaat altijd wel wat fout, maar bij een goede voorbereiding hoort ook rekening houden met alle mogelijke zaken die fout kunnen gaan en daar oplossingsscenario's voor hebben. Omdat er ook altijd zaken mis kunnen gaan die je niet hebt voorzien, zijn creativiteit, inventiviteit en stressbestendigheid belangrijkste competenties. Als congresmedewerker moet je een dienstverlenende instelling hebben. Zeker bij grotere internationale congressen is de organisatie een complexe uitdaging op logistiek, commercieel, marketing en operationeel gebied. Bij grotere congressen hebben de congresmedewerkers meestal een specialisatie.

Horeca-medewerker
Horeca-medewerker

Een horeca medewerker verricht je allerlei werkzaamheden in verschillende horecagelegenheden. Je bent als horeca medewerker als het waren het visitekaartje van een restaurant, hotel of café. Het ontvangen van gasten is een belangrijk onderdeel van de beroepspraktijk maar je verricht ook veel werkzaamheden achter de schermen. Denk maar aan het verwerken van reserveringen of het bestellen van de drankvoorraad. Als horecamedewerker kun je aan de slag in allerlei soorten gelegenheden: van vijfsterrenrestaurant tot bruin kroegje, van hotelketen tot congrescentrum.

Horeca, catering, events en congresmedewerkers

Cateringmedewerker

Als cateringmedewerker verzorg je het eten en de hapjes op allerlei feesten en evenementen. Daarnaast is de catering vaak verantwoordelijk voor de drank, het servies en de decoratie. Met de klanten overlegt de cateringmedewerker van te voren wat hun wensen zijn en maakt daarbij een kostenplaatje. De cateringmedewerker is zelf verantwoordelijk voor de uitwerking van deze ideeën en zorgt dat er een draaiboek klaarligt voor het feestje. Vervolgens onderhoudt hij of zij de contacten met leveranciers en verhuurbedrijven en neemt eventueel extra personeel aan. Op de dag zelf zorgt de cateraar dat alles vlekkeloos verloopt, als er iets misgaat is de cateringmanager verantwoordelijk. Wie later graag aan de slag wil als cateringmedewerker, kan het beste een horeca-opleiding op hbo-niveau kiezen.

Selecteer dit beroep

Congresmedewerker

Jaarlijks worden in Nederland en daarbuiten vele honderden congressen georganiseerd. Er zijn heel wat bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van congressen of andere events. Congresmedewerkers helpen mee in de voorbereiding van een congres, de uitvoering en de afwikkeling. Een congres is geslaagd als zowel de opdrachtgevers van een congres als de bezoekers het congres als geslaagd ervaren. Op de dag(en) van het congres moet alles kloppen. Er gaat altijd wel wat fout, maar bij een goede voorbereiding hoort ook rekening houden met alle mogelijke zaken die fout kunnen gaan en daar oplossingsscenario's voor hebben. Omdat er ook altijd zaken mis kunnen gaan die je niet hebt voorzien, zijn creativiteit, inventiviteit en stressbestendigheid belangrijkste competenties. Als congresmedewerker moet je een dienstverlenende instelling hebben. Zeker bij grotere internationale congressen is de organisatie een complexe uitdaging op logistiek, commercieel, marketing en operationeel gebied. Bij grotere congressen hebben de congresmedewerkers meestal een specialisatie.

Selecteer dit beroep

Horeca-medewerker

Een horeca medewerker verricht je allerlei werkzaamheden in verschillende horecagelegenheden. Je bent als horeca medewerker als het waren het visitekaartje van een restaurant, hotel of café. Het ontvangen van gasten is een belangrijk onderdeel van de beroepspraktijk maar je verricht ook veel werkzaamheden achter de schermen. Denk maar aan het verwerken van reserveringen of het bestellen van de drankvoorraad. Als horecamedewerker kun je aan de slag in allerlei soorten gelegenheden: van vijfsterrenrestaurant tot bruin kroegje, van hotelketen tot congrescentrum.

Selecteer dit beroep