Wo
Voltijd
36 maanden

Wil je met slimme technische oplossingen de wereld om je heen beter, veiliger en duurzamer maken? Dan is de bacheloropleiding Civiele Techniek iets voor jou!

Uitdagingen:

Bij Civiele Techniek word je opgeleid om de wereld te begrijpen, maar ook innovatieve oplossingen te kunnen bedenken die onze leefomgeving verbeteren en duurzamer maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het ontwikkelen van nieuwe manieren voor duurzaam bouwen, zoals zelf herstellend beton of het recyclen van bouwmaterialen of volledige brugdelen.
  • Nieuwe technologieën voor kustbescherming en wateroverlast zoals ‘mobiele dijken’ of een duurzame zandmotor in zee, zodat we overal in Nederland droge voeten houden.
  • Het gebruik van remote sensing technologie zoals satellietdata en sensoren, waarmee je op afstand verzakkingen, grote constructies en dijken kunt monitoren en gevaarlijke situaties kunt voorkomen.
  • Het in kaart brengen van verkeersstromen en voetgangers gedrag, zodat je in binnensteden en op festivals de doorstroom kunt verbeteren.
  • En natuurlijk ook innovaties aan grote bouw constructies, zodat deze bestand zijn tegen extreem natuurgeweld.

Allemaal voorbeelden van civiele techniek! Civiel ingenieurs maken de leefomgeving beter met technische oplossingen die de veranderingen in ons klimaat en de verstedelijking het hoofd bieden.

In de praktijk:

De bachelor opleiding Civiele Techniek is een brede veelzijdige studie, die je leert om praktische en complexe vraagstukken op te lossen. Civiele Techniek aan de TU Delft is wereldwijd toonaangevend en de beste binnen Europa (QS World University Ranking). Een diploma geeft je dus zowel nationaal als internationaal een goede positie op de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt de brede scope van de opleiding dat je met een BSc diploma Civiele Techniek aan de TU Delft alle kanten op kunt.

Vergeleken met de studies Bouwkunde of Civiele Techniek in Twente, ligt de nadruk bij Civiele Techniek in Delft op het technische aspect van grote constructies en innovaties. Wiskunde behoort tot je basis gereedschap. Naast wiskunde gebruik je ook veel natuurkunde en leer je over mechanica en dynamica. Deze kennis is onmisbaar bij het ontwerpen van bijvoorbeeld windmolens op zee, de hal van het centraal station in Rotterdam, een getijdencentrale in het Grevelingenmeer of het verkeersknooppunt Prins Clausplein in Den Haag.

"Eigenlijk ben je bij Civiele Techniek altijd bezig met het oplossen van puzzels. Bijvoorbeeld om te bepalen welke krachten er op een constructie werken en hoe je hier rekening mee houdt binnen je ontwerp." (Babette den Hollander - student Civiele Techniek)