Hbo
Voltijd
48 maanden

Maak apparaten en systemen steeds slimmer en beter met een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica.

Mechatronica? Veel mensen kennen het woord niet, maar iedereen gebruikt mechatronica. Elke dag. Zonder mechatronica geen robots, geen drones, geen airbag, geen 3D-printer en geen automatisch parkeersysteem. Het is een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica.

Mechatronica: onmisbaar!

En goed om te weten: mechatronisch ingenieurs zijn hard nodig. Mechatronica is onmisbaar voor de industrie, zorg, logistiek, offshore, land- en tuinbouw, maar steeds vaker ook in woningen en revalidatieprocessen.

Wat kan je verwachten?

  • Tijdens de opleiding doe je natuurlijk veel kennis op over het vakgebied. Over systeemkunde, wiskunde, informatica, elektrotechniek en werktuigbouwkunde dus.
  • Alles wat je leert pas je meteen toe in projecten. Je werkt dan bijvoorbeeld aan mechatronische toepassingen in het Westland of de haven van Rotterdam.
  • Je hebt keuze uit ruim 100 minoren! Ga Chinees leren, verdiep je in de energietransitie of leer de kunst van het ondernemen.

Ben je enthousiast? Lees meer over de opleiding Mechatronica of bezoek een open dag!