Quindlenne

Met o.a. haar studie Communicatie, bijdrage aan de pr-Commissie en bijdrage aan het studentenpanel is vierdejaarsstudent Quindlenne een bezige bij. Ben jij benieuwd naar haar ervaringen? Lees haar verhaal.

Mijn naam is Quindlenne en ik ben 21 jaar oud. Naast mijn opleiding Communicatie heb ik meerdere baantjes, hobby’s én vrienden die ik natuurlijk wil zien. Zo zit ik in de pr-Commissie en het studentenpanel, rijd ik paard, werk ik op de stal, heb ik een eigen fotografiebedrijfje, ben ik communicatieadviseur bij Elle Office Support en werk ik als entertainer op campings. Ik heb het druk en ik doe erg veel, maar ik vind het heel leuk.

De juiste balans vinden

Gemiddeld heb je tussen de 16 en 20 contacturen per week. De ene periode is dat natuurlijk wat meer dan de andere. Ook verschilt het per leerjaar. Zo heb je in het derde jaar stage en minoren en elke minor heeft andere contacturen. Het is best te doen om buiten school om je eigen dingen te hebben en een sociaal leven te leiden. Ik zie dat ook bij mijn klasgenoten. Tijdens de tentamenweken beperk ik mijn andere activiteiten even, want dan komt alles in één keer en daar moet je natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.

Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar ik raad het echt aan om gewoon netjes je huiswerk te doen. Het scheelt heel veel voor je toets en ook voor je lessen. Als je je huiswerk gemaakt hebt en je hebt daar een werkcollege over, snap je beter waar het over gaat.

Hogeschool Leiden is wat huiswerk betreft ook een fijne school. Wij hebben namelijk campusuren. Dat zijn uren die je doorbrengt in de aula, zodat je met groepjes kunt werken aan opdrachten. In een werkcollege krijg je dan bijvoorbeeld uitleg en daarna krijg je anderhalf uur de tijd om de opdrachten te maken. Hierna heb je dan vaak nog een half uur waarin de opdrachten besproken worden. Als je thuiskomt hoef je dus niet zoveel meer te doen, want je hebt al heel veel huiswerk af. Het is heel fijn dat de school die mogelijkheid biedt.

Stages

In het derde studiejaar loop je een half jaar stage. Je mag zelf kiezen of je dat in het eerste of tweede half jaar doet. Je zoekt zelfstandig een stage, maar je wordt daarin door de hogeschool genoeg ondersteund. Er zijn heel veel sites met vacatures waar je op kunt zoeken. De derdejaarsstage is een meewerkstage en het is dan de bedoeling dat je meewerkt, ervaring opdoet en sfeer proeft. Tijdens je stage maak je een soort mini-scriptie: een bedrijfsanalyse. Dat is niet heel makkelijk, maar je bent daardoor wel goed voorbereid op het vierde jaar. Je hebt al een beetje kunnen leren hoe je je tijd kan verdelen tussen stagewerk én je hebt leren durven vragen om informatie.

BNNVARA

Ik heb stagegelopen bij BNNVARA. Mijn begeleider was verantwoordelijk voor het programma Make Holland Great Again. In mijn derde stageweek ging zij op vakantie, waardoor ik dat programma anderhalve week voor mijn rekening mocht nemen. Mijn grootste project voor dat programma is iets waar ik heel trots op ben. Op Wereld Hart Dag hebben wij geprobeerd om zoveel mogelijk mensen een diploma Levensreddend handelen te laten halen. We hebben in samenwerking met het Oranje Kruis ongeveer 2800 gratis cursussen aangeboden en iedereen die dat wilde kon zich op 2 plekken per provincie aanmelden. Ik heb toen meegedacht over de manier waarop de organisatie dit onder de aandacht kon brengen, over de sociale media en ik heb sociale mediacampagnes mede opgezet. Dat is dus veel meer dan alleen een berichtje online zetten. Je moet je richten op locaties en mensen. Je moet precies weten waar welke doelgroep op welke tijd wat doet. Dus hoe laat zijn de 30-jarigen actief op een vrijdagmiddag in Drenthe? Dat is natuurlijk super interessant.

Quindlenne

Overige testimonials bij Communicatie

Rick

"Communicatie is meer dan praten"

Dagmar

"Creatief met taal"