Hbo
Voltijd
48 maanden

Pizza bestel je eenvoudig online en de laatste muziek beluister je op je mobiel. Al deze digitale producten en diensten zijn ooit bedacht, ontworpen en gemaakt. Wil je apps of websites ontwerpen die de wereld een beetje mooier maken of je leven vergemakkelijken?

Digitale creativiteit

Duik in de wereld van creatieve digitale oplossingen! In deze opleiding werk je aan toffe projecten voor echte klanten. Of het nu gaat om apps, websites, games of interactieve installaties, jij bedenkt het. Ontdek hoe je de behoeften van gebruikers onderzoekt, geniale concepten bedenkt en ze tot leven brengt met allerlei coole technieken. En het beste deel? Je leert samenwerken in te gekke teams en praten met zowel opdrachtgevers als de doelgroep. Digitale creativiteit met een vleugje teamwork, dat is waar het om draait! Daarnaast bieden wij ook nog een driejarige Engelse variant van deze studie, User Experience Design.

Wat ga je doen?

  • Je maakt kennis met de basis van het ontwerpproces en de verschillende aspecten van het vakgebied, zoals user experience design, interaction design, visual design, front-end development en media theory.
  • Je werkt aan complexere projecten met meer vrijheid en verantwoordelijkheid.
  • Je hebt veel keuzevrijheid waarbinnen je je kunt specialiseren in een van de vele aspecten van CMD.

Ben je enthousiast geworden over de opleiding CMD? Wil je meer weten over de toelatingseisen, de studiebegeleiding en de carrièremogelijkheden? Bezoek dan de website en meld je aan voor een open dag.