Extra informatie over de duur:
Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Bij het volgen van de driejarige variant loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie. Na afronding van de opleiding mag je de internationaal erkende Bachelortitel voeren.
Startdatum
Taal
- Nederlands
- Engels
Je kunt Hotel- en Eventmanagement niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam, Tio Rotterdam en Tio Utrecht.
Persoonskenmerken
Overzicht van persoonskenmerken
Niet belangrijk:
- Abstract kunnen denken, snel verbanden zien
- Met cijfertjes werken
- Goed kunnen schrijven
- Ideeën en feiten goed kunnen verwoorden
- Samenwerken
- Organiseren
- Leiding geven
- Technisch inzicht
- Nauwkeurig werken
- Gestructureerd werken
- Artistiek
- Origineel en creatief
- Goed in talen
- Mensen helpen met problemen
- Sociaal
- Stressbestendig
Internationaal
Gezien het belang van internationale ervaring volg je minimaal één onderdeel van je studie in het buitenland. Dit kan een stage, afstudeerproject of internationale uitwisseling zijn.
Begeleiding
Hogeschool Tio biedt particuliere hbo- en mbo-opleidingen aan. Dit betekent studeren in kleine groepen, gemiddeld zo’n 11 studenten per les, met veel persoonlijk aandacht en begeleiding.
Docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen. Je wordt optimaal begeleid om niet alleen de theorie maar ook de praktijk te doorgronden. Met hun praktijkervaring kunnen de docenten meteen de link leggen tussen de kennis die je opdoet en hoe je deze in de praktijk kan toepassen.
Zwaarte
Aansluiting op de arbeidsmarkt
Praktijkgericht is het sleutelwoord: leren door doen dus! Zo'n 60% van de opleiding Hotel- en Eventmanagement staat in het teken van de praktijk. Het studieprogramma is opgezet in overleg met brancheverenigingen en netwerkorganisaties HotelloTOP, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland en experts uit de praktijk. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends.