Sinds 2022 worden er in verhouding al meer mensen in Nederland slachtoffer van cybercrime dan van ‘normale’ criminaliteit. De bachelor Cybersecurity & Cybercrime leidt jou op tot allround cyberexpert, zodat jij de strijd met cybercriminaliteit kan aangaan.
Waarom Cybersecurity & Cybercrime studeren?
De kwetsbaarheid van de digitale wereld heeft vele kanten en ontwikkelt zich snel. Uitdagingen rond digitale veiligheid veranderen voortdurend, en de belangen van burgers, bedrijven en overheden lopen uiteen. Het verbeteren van cybersecurity en bestrijden van cybercriminaliteit is een voortdurende cyclus van aanval en verdediging.
In de bachelor Cybersecurity & Cybercrime leer je deze uitdagingen te doorgronden vanuit vier disciplines:
- Bestuurskunde
- Informatica
- Criminologie
- Recht
Past deze studie bij jou?
- Ben je geïnteresseerd in juridische, sociale en technische uitdagingen?
- Wil je meer weten over nieuwe digitale technieken?
- Heb je oog voor de wereld om je heen?
- Beheers je de Nederlandse én Engelse taal goed?
- Wil je cyberveiligheid vanuit verschillende perspectieven bekijken?
Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan is Cybersecurity and Cybercrime écht iets voor jou.
Wat leer je?
In drie jaar tijd ontwikkel je inhoudelijke en praktische vaardigheden op het gebied van cybersecurity en cybercrime. In het eerste jaar krijg je een stevige basis in digitale veiligheid, recht en criminologie. In het tweede jaar verdiep je je in crisismanagement, cyberincidenten en juridische dilemma’s. Het derde jaar biedt ruimte voor keuzevakken, een stage of een periode in het buitenland. Je sluit de opleiding af met een eigen onderzoeksproject.
Je leert werken met innovatieve onderwijsvormen zoals simulaties, hackathons, moot courts en serious games. Zo ontdek je hoe theorie en praktijk samenkomen.
Wat kun je ermee?
Na het behalen van je bachelor ben je direct toelaatbaar tot de MSc Crisis and Security Management aan de Universiteit Leiden. Ook kun je aan de slag als bijvoorbeeld cybersecurity-analist, beleidsadviseur of onderzoeker. Er is veel vraag naar experts die digitale dreigingen kunnen doorzien én bestrijden, zowel bij overheden als in het bedrijfsleven.
Kom kennismaken
Wil je ontdekken of deze studie echt bij jou past? Bezoek dan een Open Dag, doe mee aan een Proefstudeerdag of loop een dagje mee met een student. Er is ook een studentambassadeur beschikbaar voor je vragen. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding en van het studentenleven in Den Haag.