Wo
Voltijd
36 maanden

Je hebt aanleg voor fysica en andere exacte wetenschappen. Je kan logisch en abstract denken en verbanden leggen. Je beschikt over een sterk ruimtelijk inzicht en een praktisch, probleemoplossend vermogen. Je hebt een goeie voorkennis wiskunde.

Je kiest voor fysica omdat je gefascineerd bent door het allerkleinste en het allergrootste. Je bent geboeid door het onderzoek in het CERN of door de elektronenmicroscoop van UAntwerpen. Je wil weten hoe supergeleiders werken of hoe fysica het internet supersnel zal maken. Je wil de wereld kunnen doorgronden en écht begrijpen.

Je volgde een vooropleiding die focust op wetenschappen of wiskunde. De slaagkansen van studenten die in het secundair onderwijs weinig wetenschappen of wiskunde hebben gehad, zijn beperkt.

Daarnaast moet je verplicht deelnemen aan een starttoets (verplichte ijkingstoets). De toets geeft je een goed zicht op je wiskundige en wetenschappelijke kennis en vaardigheden, zodat je je studiekansen beter kan inschatten. Ook als je niet geslaagd bent, mag je je inschrijven voor deze opleiding. Wel moet je dan een verplicht remediëringstraject volgen om je voorkennis op peil te brengen.

Waarom fysica studeren aan UAntwerpen?

1) Peter-/meterproject

Als student fysica aan de Universiteit Antwerpen sta je er niet alleen voor. In het peter-/meterproject krijgt elke nieuwe student een doctoraatsstudent als peter of meter, met wie je samen jouw studie kan opvolgen.

2) Proffen vlot aanspreekbaar

Onze proffen en assistenten staan ervoor bekend dat ze vlot aanspreekbaar zijn: je kan altijd bij hen terecht met vragen en problemen.

3) IJzersterke reputatie

Je wordt opgeleid door een groep gepassioneerde wetenschappers met een sterke internationale reputatie. Ze leren je de voornaamste domeinen van de fysica kennen, zodat je al snel op zoek kan naar een specifieke richting die jouw passie weerspiegelt.

4) Gezamenlijk masterdiploma

Door onze overeenkomst met de universiteiten van Uppsala en Parijs kan je een gezamenlijk masterdiploma aan twee of drie universiteiten halen.

5) Mobiliteitsmodule

Dankzij een unieke mobiliteitsmodule kan je binnen je opleiding kiezen voor een stage in een bedrijf of bij een universitaire onderzoeksgroep, zowel nationaal als internationaal. Je kan ook een beperkt studiepakket.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees meer over de opleiding fysica!