Humanities, Arts, and Social Thought

In de studie Humanities, the Arts and Social Thought krijg je een brede basis in de geestes- en sociale wetenschappen. De studie is een brede bachelor, waarin je behalve een kerncurriculum veel vrijheid hebt om je eigen programma samen te stellen. In de vakken van het kerncurriculum krijg je inzicht in de ontwikkeling van de wetenschap: je krijgt vakken over de Griekse cultuur, de Middeleeuwen en Renaissance, en de ontwikkelingen in de vroegmoderne wetenschap. In je derde jaar komen daar economie en politiek bij, en een inleiding in de natuurwetenschappen. Je specialiseert je in één richting: kunst, ethiek en politiek, of literatuur en retorica. Keuzevakken zijn bijvoorbeeld wijsbegeerte, literatuurwetenschap en sociologie, of creatieve vakken als dans of regie.

In je eerste jaar

De studie gaat chronologisch door de Europese intellectuele geschiedenis heen. In je eerste jaar worden de geschiedenis van de oud-Griekse samenleving en de Middeleeuwse cultuur behandeld. Daarnaast krijg je inleidende vakken in de specialisatie van je keuze (kunst, politiek of literatuur). Verder volg je keuzevakken. De opleiding biedt ook de mogelijkheid om cursussen Duits te volgen.

Toelatingseisen

De opleiding heeft een uitgebreide toelatingsprocedure. Er wordt onder andere gevraagd om brieven van aanbeveling, je cijfers, een essay in het Engels, en een motivatiebrief. Belangrijk is verder dat je door middel van een test moet aantonen dat je Engels op minstens niveau C1 is.