Wo
Voltijd
36 maanden

Ben jij opzoek naar een opleiding waarbij de aarde centraal staat? Wil je beter begrijpen wat de invloed van onze CO2 uitstoot op klimaatverandering is? Hoe we met aardwarmte de energietransitie echt kunnen versnellen? En hoe we grondstoffen die we nodig hebben voor onze batterijen duurzamer kunnen winnen?

Dan is de studie Applied Earth Sciences (NL: Technische Aardwetenschappen) misschien iets voor jou!

Wat bestudeer je?

Bij de Engelstalige bacheloropleiding Applied Earth Sciences (Technische Aardwetenschappen), bestudeer je het deel van de aarde dat in sterke wisselwerking staat met onze leefomgeving, namelijk de aardkorst vanaf enkele kilometers diepte tot aan de onderste atmosfeer. De ingenieurs die van deze opleiding komen, zorgen ervoor dat we in de toekomst voldoende duurzame energiebronnen hebben en weten hoe je schaarse grondstoffen moet winnen voor bijvoorbeeld je telefoon, zonnepanelen, windmolens en batterijen voor elektrische auto’s. Ze bedenken innovatieve oplossingen voor bijvoorbeeld CO2 opslag, onderzoeken hoe we met aardwarmte de energietransitie kunnen versnellen en houden met satellieten onze aarde en het klimaat in de gaten. Het programma biedt je een unieke combinatie van techniek en geologie en daagt je uit op het gebied van wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

In de praktijk:

Tijdens de opleiding gebruik je de modernste technologie om veranderingen in de ondergrond, op het aardoppervlak en in de atmosfeer te kunnen bekijken. Die informatie is belangrijk voor bijvoorbeeld het bestuderen van klimaatverandering en om de geschiktheid van een gebied voor bijvoorbeeld ondergrondse opslag van waterstof of een geothermische put vast te stellen.
De opleiding is Engelstalig en kent een internationaal karakter. Je houdt je bezig met de grote uitdagingen en bent vanaf het begin actief in de ‘echte wereld’. In excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je je theoretische kennis toe en leer je de ins en outs van dit vakgebied, zowel in Nederland als in het buitenland.