Joyce Sticker - Student Leraar Nederlands

Joyce is sinds jongs af aan erg geïnteresseerd in het onderwijs. “Bepaalde dingen vind ik goed aan het onderwijssysteem in Nederland, bepaalde dingen totaal niet. Dat zijn dingen waar ik altijd al over nadacht. Ook heb ik het altijd al heel leuk gevonden om veel kennis te krijgen over een bepaald iets en dat op de juiste manier door te geven aan anderen.” Daarnaast is in het onderwijs geen dag hetzelfde en heeft Joyce een passie voor de Nederlandse taal. “Nederlands is zo’n divers vak."

De opleiding volgt Joyce met veel plezier. “Het allerleukste vind ik dat je alles wat je leert kunt toepassen in de praktijk. Door de stages kun je heel veel betekenis geven aan de leerstof.” Haar stage ervaringen zijn wisselend, maar dat vindt ze juist interessant. “Bij de ene school voel je gelijk een klik en heb je dezelfde ideeën over hoe het onderwijs ingericht moet worden. Bij de ander voel je dit niet en moet je toch proberen mee te gaan met hun visie.” Als aankomend docent leert ze op allerlei gebieden veel van de verschillende stages. Ze merkt dat ze steeds beter en zelfverzekerder wordt in het lesgeven, maar bijvoorbeeld ook veel leert over wat voor soort docent ze wil zijn. “Als docent moet je zeker op een school gaan werken die past bij jouw eigen visie.”

Op de HAN zit ze op haar plek. “Ik vind het fijn dat er altijd ruimte is om je eigen ervaringen te delen met de klas of vragen te stellen waar je tegenaan bent gelopen tijdens je stage.” Het contact met de docenten verloopt heel soepel, omdat de opleiding relatief klein is. “Naar mijn mening hebben de docenten altijd goed voor ogen wat voor soort student je bent, omdat ze je echt ‘zien’. Je kunt ze altijd mailen voor vragen en ze zijn altijd bereid om te helpen.”

Joyce Sticker - Student Leraar Nederlands

Overige testimonials bij Leraar Nederlands

Karin Migchels - Student Leraar Nederlands

"Mijn passie voor Nederlands is door deze opleiding alleen maar groter geworden.”"

Furkan Sogut - Alumnus Leraar Nederlands

"Deze studie biedt je vele mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen."