Daan

Leven in Wageningen

"De grote steden trokken me eigenlijk niet zo, ik kom zelf uit een dorp. Wageningen bleek de perfecte plek voor mij om te studeren. Ik was echt verras door de hechte gemeenschap en het bruisende sociale leven. Het is een kleine stad waar iedereen elkaar kent. Net als op de campus kom ik vaak bekenden tegen die ik ken via medestudenten of verschillende activiteiten en evenementen. Ik heb het in Wageningen erg naar mijn zin!"

Gemotiveerd blijven

"Tijdens mijn bachelor kreeg ik ook vakken die ik niet zo interessant vond. Toch herinnerde ik mezelf eraan dat deze vakken een bredere context boden voor mijn opleiding en dat de echt leuke vakken later zouden komen. Ook de gesprekken met huidige studenten hielpen me om mezelf eraan te blijven herinneren dat deze studie echt bij me past. "

Plannen na het afstuderen

"Hierna ben ik van plan om een master te doen in Animal Science, met als specialisatie gedrag. Mijn ambitie is om mijn kennis te gebruiken om het welzijn van dieren te verbeteren, met name voor gezelschapsdieren en dierentuindieren. Het liefste doe ik naast onderzoek ook praktisch werk, zoals het trainen van dieren."

Tips voor het kiezen van een studieprogramma

Mijn tip voor studiekiezers is om open te staan voor verschillende mogelijkheden en om niet bang te zijn om te experimenteren. Bezoek open dagen, praat met studieadviseurs en huidige studenten. Probeer een goed beeld te krijgen van de inhoud van de studie, de mogelijkheden en de sfeer op de universiteit. Vooral meeloopdagen helpen om echt te ervaren hoe het is om die studie te volgen op die universiteit.

Daan