Humanistiek

Universiteit voor Humanistiek

Overweeg jij psychologie, criminologie of filosofie te gaan studeren? Wil jij een bijdrage leveren aan een rechtvaardige, menswaardige samenleving? En voel je je betrokken bij onderwerpen als globalisering, populisme, euthanasie en klimaatverandering? Dan is Humanistiek de geschikte studie voor jou.

Je studeert aan een kleine universiteit in een historisch grachtenpand in het centrum van Utrecht, op een steenworp afstand van de Dom. Jaarlijks starten er zo'n 100 bachelorstudenten, waardoor iedereen elkaar kent, je persoonlijk contact hebt met je docenten en de sfeer prettig en kleinschalig is.

Hoge waardering

In de Nationale Studenten Enquête wordt de studie bovengemiddeld gewaardeerd. Op 12 van de 17 thema's scoort Humanistiek beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde van alle universiteiten. De master Zorgethiek en Beleid kreeg bovendien het keurmerk 'topopleiding' in de Studiekeuzegids Hoger Onderwijs.

Theorie en praktijk

Je volgt zowel theoretische als praktijkvakken. Je leert analytisch denken, bekwaamt je in onderzoekvaardigheden, krijgt argumentatietechnieken aangereikt en wordt getraind in gespreks- en reflectievaardigheden. Ook leer je jezelf helder en goed uit te drukken. Je beperkt je niet tot het abstractieniveau van een academicus die de wereld op een afstand beschouwt. Maar je kruipt ook in de huid van mensen in moeilijke omstandigheden die voor moeilijke (morele) dilemma's staan.

Na je bachelor

Het merendeel van de afgestudeerde masterstudenten van de Universiteit voor Humanistiek vindt binnen een jaar na afstuderen een passende baan. Zij werken op scholen en universiteiten, bij goede doelen, op ministeries en bij andere overheidsinstellingen, in de media, ziekenhuizen, gevangenissen of het leger. Wil je na je bachelor een andere master gaan doen, dan heb je volop keuzemogelijkheden. Dit zijn vooral masters op het gebied van filosofie, psychologie, sociologie en religie.

Wil je zeker weten of Humanistiek de juiste studie is voor jou, kom dan naar een van onze open dagen!

Meer informatie over Universiteit voor Humanistiek
Bekijk alle opleidingen van Universiteit voor Humanistiek
In 2019 beoordeelden studenten de opleiding Humanistiek als volgt.
Bron: studiekeuze123.nl
Plaats Algemeen oordeel opleiding Q-totaalscore
UTRECHT 8,5
Wo
Niveau
0
Open dagen
Voltijd
Vorm
36
Duur in maanden

Valt onder de studie

Humanistiek

Studentenverenigingen Utrecht