Ariska Bonnema

Ik vind eigenlijk alle vakken leuk, en vond het dus moeilijk te kiezen. Maar ik merkte dat ik bij andere studies de onderwerpen toch te beperkt vond. Je leert bij filosofie veel verschillende zienswijzen kennen, meerdere mogelijke waarheden, het is een studie met diepgang.

Met mijn filosofische profielwerkstuk heb ik de KNAW-onderwijsprijs gewonnen. Ik heb een keer zelf les gegeven op mijn oude school in 6 VWO – zij vonden het een moeilijke tekst, terwijl ik echt dacht dat ik een makkelijke had uitgekozen. Zo merk je hoe snel je alweer vooruit gekomen bent.

Het liefst ga ik door tot ik echt hélemaal alles begrijp van een brontekst, dat is wel hard werken maar daardoor ook leuk: ik kan me erin vastbijten. Logica is ook een hele grote uitdaging. Ik dacht echt: “Ooh, dit komt nooit goed”, maar het is dus toch gelukt, dat geeft wel voldoening!

Wat ik heel leuk vind is dat je hier in de kantine gewoon met studenten, docenten en andere medewerkers door elkaar zit en iedereen met elkaar praat over van alles.

Ariska Bonnema

Overige testimonials bij Filosofie

Myrthe van den Hoed

"Bij filosofie vraag je altijd dóór, en ben je altijd op zoek naar het waarom"