Nena Groothuis

Begin 2018 is Nena afgestuurd aan de opleiding Learning & Development in Organisations (L&D). “Toen ik afstudeerde van de Mbo-Verpleegkunde opleiding was ik 19. Ik vond het een mooi vak (en vind het dat nog steeds), maar wilde mij graag nog verder ontwikkelen.” Via een beroepskeuzetest kwam Nena terecht bij de opleiding Learning & Development in Organisations. Daarop volgde een meeloopdag en op dit moment is Nena nog steeds blij met haar keuze voor het L&D vak.

Wat vond je leuk aan de opleiding?

“Wat ik prettig vond, is dat studenten fijn contact hadden met docenten. Omdat de opleiding klein is, was er veel persoonlijke aandacht en voelde het soms alsof we collega’s waren. Tijdens de opleiding ben je continu bezig met ontwikkeling. Zowel van jezelf als persoon, als in de rol van L&D’er binnen verschillende organisaties. Bij deze opleiding werd ik uitgedaagd constructief mijn mening te uiten en dat vond ik erg prettig”.

Stages binnen de opleiding

Door stages tijdens de opleiding doe je veel ervaring op in verschillende sectoren. Nena had door haar Mbo-opleiding vooral ervaring in de zorgsector. Ze werd aangemoedigd de rol van L&D’er breder te ervaren en dus koos ze voor iets totaal anders: ze liep in haar derde jaar stage bij de Efteling. “Ik heb daar bijzondere dingen mogen doen! Zo hebben we onder andere onderzoek gedaan naar hoe we het park van de Efteling meer in kunnen zetten tijdens trainingen.” Het tijdens de opleiding breed ontdekken van je rol als L&D’er is iets dat ze aanmoedigt. De opleiding geeft daar alle ruimte voor. In haar vierde jaar besloot ze toch terug te gaan naar de zorgsector. Tijdens haar afstudeerstage bij Livio heeft Nena mee mogen denken over passende (leer)interventies voor Hbo-verpleegkundigen over het geven van interne scholingen.

Door de vele stages die je loopt tijdens de opleiding én de aandacht voor de praktijk binnen de opleiding, doe je veel ervaring op. “Toen ik afgestudeerd was en ging werken, had ik echt het gevoel dat ik al heel veel had gedaan en veel ervaring had. Tijdens de opleiding hadden we naar verhouding weinig tentamens en veel praktijkopdrachten met een (fictieve) opdrachtgever, waardoor je de opgedane kennis en ervaring direct kunt toepassen”.

Minor binnen de opleiding

In het vierde jaar van de opleiding volg je een minor. Tijdens een minor kies je een vakkenpakket om jouw kennis te verbreden of te verdiepen. De minor Interventiekunde is een aanrader volgens Nena. “Interventiekunde is een minor waarin je leert hoe interventies het lerend vermogen van organisaties en hun medewerkers vergroten. Onderwerpen die in deze minor aan bod komen zijn onder andere ethiek, communicatie en systeemdenken.”

En nu?

“Inmiddels werk ik drie jaar met veel plezier als Opleidingskundig adviseur bij Educared. Hier werk ik samen met meerdere alumni van Learning & Development in Organisations van de HAN. Mijn kennis en ervaring vanuit de zorg en L&D kan ik in mijn werk goed combineren.” Educared is een organisatie die zich bezighoudt met leer- en ontwikkelvragen uit de zorgsector, met name uit de verpleging, verzorging en thuiszorg branche. Ze geven adviezen en bieden maatwerk leeroplossingen aan diverse (zorg)organisaties. Ze hebben zelf een digitale leeromgeving ontwikkeld en bieden daarnaast erkende zorgopleidingen aan.

Nena Groothuis

Overige testimonials bij Learning and Development in Organisations

Sam Kuppens

"Het is allemaal lekker informeel"

Jinny Brouwers

"Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen de opleiding."