Jinny Brouwers

Een praatje met een docent die haar alles wilde vertellen over de opleiding Learning & Development in Organisations (L&D) Jinny doen overtuigen om te kiezen voor deze opleiding. “Het enthousiasme van deze docent heeft mijn interesse heel erg gewekt, zo ben ik me verder gaan verdiepen in deze opleiding.” Het is een hele brede opleiding die eigenlijk in alle sectoren wel van toepassing is én je kunt mensen echt ergens verder mee helpen.

Contact met de praktijk

“Ik vind theorie belangrijk, maar bij L&D is het zo fijn dat al deze theorie vanuit de praktijk wordt verteld. De docenten die op de opleiding werken komen zelf grotendeels uit het werkveld en sommigen hebben naast het docentschap nog steeds een baan in het werkveld. Dit zorgt voor relevante praktijkvoorbeelden en trends, die ons helpen bij projecten. De projecten zijn ook voor echte opdrachtgevers. Zo hebben we gewerkt met Aviko, hockeywerkt en Breman. De mogelijkheden om te kunnen netwerken is daardoor heel groot, dat komt ook door de stages die we al moeten lopen vanaf jaar één.”

“Tijdens de projecten geven wij adviezen over een passend leertraject binnen de organisatie, ontwikkelen wij e-learning modules of geven wij een training aan medewerkers van echte bedrijven. Zo helpen wij de opdrachtgevers ook echt verder. Al onze projecten zijn namelijk vraagstukken die ook echt spelen binnen deze bedrijven.”

Persoonlijke ontwikkeling tijdens de studie

De opleiding is heel vrij. Je kunt de opleiding helemaal eigen maken door de vrije ruimtes, stages en andere opdrachten. Persoonlijke ontwikkeling staat bij L&D heel erg centraal. Dat onderscheid ons echt van andere opleidingen. “Zo heb ik vanaf het eerste jaar kunnen ontdekken wat ik écht leuk vind. Zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Mijn doel is om na de opleiding een eigen bedrijf te beginnen als trainer en/of coach, maar ook een baan als interne adviseur lijkt me leuk.”

Activiteiten buiten school

Door de coronacrisis werden alle studenten tijdens hun studie beperkt in de mogelijkheid tot nieuw contact. Ondanks dat heeft Jinny gezocht naar verschillende mogelijkheden. “Ik ben op kamers gaan wonen, wat me veel zelfstandigheid heeft doen leren. Ook heb ik besloten de rol van secretaris in onze studievereniging SV Blended te vervullen. Dit heeft me veel nieuwe contacten opgeleverd.”

SV Blended is de studievereniging van Learning & Development in Organisations. Deze vereniging biedt studenten een mooie mogelijkheid om zowel op zakelijk gebied te netwerken, maar ook contact te leggen met studenten uit andere jaren. Zo biedt SV Blended verschillende activiteiten aan zoals leercongressen, bowlen maar ook Blended in beweging. "Zo blijven wij ook als studie fit tijdens deze corona-tijd!"

Tips voor aankomend studenten

Jinny wilt graag aan nieuwe studenten meegeven dat ze niet bang moeten zijn om een verkeerde keuze te maken. “Je kunt altijd switchen en daar zal niemand raar van op kijken. Onderneem vooral zoveel mogelijk activiteiten om je goed te oriënteren. Neem ook vooral deel aan de introweken die bij elke studie georganiseerd worden.”

Hopelijk tot snel! Meer weten over SVBlended? https://www.svblended.nl/

Jinny Brouwers

Overige testimonials bij Learning and Development in Organisations

Sam Kuppens

"Het is allemaal lekker informeel"

Nena Groothuis

"Toen ik ging werken, had ik echt het gevoel dat ik al heel veel ervaring had. "