Luke van Saane - Student ALPO

“De ALPO is een brede opleiding, waar je zowel tijdens de studie als in het werkveld veel mee kan”. Dat is 1 van de redenen waarom Luke voor deze opleiding koos. “Daarnaast wilde ik graag met kinderen werken en vind ik het onderwijs interessant”. Ze bezocht de Open Dag en hoorde daar dat er tijdens de opleiding veel ruimte is om je eigen weg te gaan. “Op die manier kan je echt je interesses volgen en verdieping krijgen”.

Ze volgde ook een Meeloopdag, die haar nog meer overtuigde. “De vakken die ik had gevolgd en de verhalen die ik had gehoord vond ik erg leuk. Ik was meteen erg enthousiast om te beginnen met de opleiding en het leren lesgeven”.

Luke startte vol enthousiasme met de opleiding, maar liep er wel tegen aan dat deze veel drukke momenten kende. “Ik vind leren erg leuk, maar er is eigenlijk niet heel veel tijd om te leren. Alles moet snel en dat vermindert soms mijn motivatie. Daar ga ik mee om door goed te plannen en prioriteiten te stellen. Wanneer alles even te snel gaat, is het goed om gewoon even rust te nemen”. Daar staat tegenover dat de opleiding veel ruimte biedt voor eigen inbreng. “Als je een actieve houding hebt, kan deze ruimte heel groot zijn. De docenten zijn gemotiveerd en helpen je graag als je met initiatieven of vragen komt”.

Op de HAN is de manier van leren heel anders dan op de universiteit. Voor Luke is dit een waardevolle afwisseling. “Persoonlijke ontwikkeling speelt een veel grotere rol dan ik had verwacht. In veel lessen wordt dit ook expliciet benoemd en je gaat samen met docenten en medestudenten echt op zoek naar wie je bent als leerkracht”. Daar helpen de docenten goed bij. “De meeste docenten weten wie je bent en wat je bezighoudt. Hierdoor is het contact echt heel fijn. Ze staan open voor inbreng en ideeën, waar ze je dan verder mee willen helpen”.

Niet alleen de lessen, maar ook de stage ervaart Luke als zeer waardevol.“Mijn ervaringen met stage zijn heel positief en ik heb tot nu toe superveel geleerd. In het 1e jaar is het nog wel erg zoeken, maar je komt er steeds meer achter wat je goed onderwijs vindt en hoe je dat kan verwerkelijken”. De focus ligt op jou als toekomstig leerkracht en daar wordt je goed bij begeleid. “Mentoren en stagebegeleiders zijn er voor jou en willen je helpen. Dat vind ik heel fijn: het is allemaal heel persoonlijk”.

Luke van Saane - Student ALPO

Overige testimonials bij Academie Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO)

Joël Klein Lebbink - Student ALPO

"Wees niet bang om fouten op stage te maken, hier leer je juist weer van!"

Sil van der Meulen - Student ALPO

"De alpo is voor mij de perfecte combinatie tussen twee studies die me interesseren"

Valérie Baljet - Alumna ALPO

"Met de theorie die je hebt geleerd, help je kinderen in je klas"

Linde Peters - Student ALPO

"Het is mooi dat ik tijdens stage toepas wat ik geleerd heb"

Annemieke Keersmaekers - Student ALPO

"Het volgen van 2 opleidingen vraagt vooral een grote wil"