Maurits

Maurits wint Reiswerk Game

Eén van de redenen om een opleiding, in mijn geval Internationaal Toeristisch Management, bij Tio te kiezen was de mogelijkheid om tijdens de opleiding te reizen. Toen ik hoorde dat er een kans was om voor Reiswerk deel te nemen aan het studentencongres in Bulgarije, stond ik vooraan.

Om deel te kunnen nemen doe je mee aan een prijsvraag waarbij een jury jouw pitch beoordeelt. In de pitch leg je uit waarom je zo graag mee wil doen. Je kunt je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik hoorde dat ik mee mocht. Ik had geen flauw idee wat ons te wachten stond en kon me alleen verheugen op het vooruitzicht van een paar heerlijke dagen zon, zee en strand in Bulgarije.

Op de kick-off dag, in de week voor het vertrek, begon ik mij te realiseren dat er bij een studentencongres toch ook wel het één en ander aan werk gedaan moet worden... Nou ja, soi, dat komt wel goed. Ik verheugde mij nog steeds op zon, zee en strand.

Op de dag van vertrek vertrok de vlucht om drie uur in de morgen en ik dacht dat ik wel even zou kunnen chillen in het vliegtuig. Niets was verder van de waarheid. Wij moesten meteen aan de bak met onze eerste opdracht die deel uitmaakte van het programma voor de andere dagen. Dat verliep goed en voordat we het wisten landden we alweer in Bulgarije.

Heerlijk: de zon scheen, er was een zwembad bij het hotel, maar: geen tijd voor sightseeing of zwemmen, wij moesten al meteen na de opening van het congres aan de slag. Ik dacht: daar gaat mijn lekkere luiervakantie aan het strand! En dat was ook zo. Maar in plaats daarvan kreeg ik de Reiswerk Game, ontwikkeld door het bedrijf BeCurious. ‘Out of the box denken’ stond hierbij centraal. Wij werden aangemoedigd om creatief en innovatief te werk te gaan, waarbij we tegelijkertijd realistisch moesten blijven. Ter inspiratie kregen we verspreid over de dagen verschillende voorstellingen en ook de kans om gedurende pauzes met de top van de reiswereld te spreken.

Zonder te veel te verklappen over de Game - dit mag helaas niet - werden wij verdeeld in groepen die een aantal opdrachten moesten uitvoeren. Voor elke opdracht kreeg je als team een score en deze telde mee voor een plaats in het klassement van de deelnemende groepen. Per groep werd een coach toegewezen, een prominente naam uit de reiswereld. Onze coach was de zeer gedreven Boy Lokhof. Onder zijn begeleiding en met zijn aanmoediging heeft mijn team de eerste plaats weten te veroveren!

Intensief samenwerken met een groepje mensen die je eigenlijk niet kent, tijdsdruk, andere teams met capabele mensen die ook allemaal strijden voor een eerste plaats; dit kan leiden tot een zekere hoeveelheid spanning. Gelukkig waren er genoeg momenten om stoom af te blazen en te genieten. Zo hebben we een middagje op een boot doorgebracht waarbij wij ook heerlijk konden zwemmen in de zee. De verschillende onderdelen van de Game zorgden er voor dat we veel van de omgeving zagen en natuurlijk was er ook tijd om te stappen.

Ik heb dus mijn strandvakantie opgegeven voor een toch behoorlijk slopende maar wel spannende en educatieve week in Bulgarije, and I wouldn’t have it any other way!

Maurits

Overige testimonials bij Internationaal Toeristisch Management

Ryan

"Ik bedacht een vierdaagse trip naar Bilboa, die helemaal in het teken staat van kunst."

Martin

"Ontzettend leuk om bij alle nieuwe ontwikkelingen van Zoover betrokken te zijn."

Maxime

"Je bent als eventmanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een evenement."